Classico

Jednostavnošću i dimenzijama omogućavaju veliki broj efektnih slogova. Ova linija je karakteristična po tome što se svaki model može kombinovati sa jednim ili više modela iz ove linije ili iz drugih linija. Efektne površine se mogu dobiti i slaganjem samo jednog modela, gde do izražaja dolazi elegantnost modela, kroz slog i završnu obradu. Najviše se koriste u javnim površinama, trgovima, trotoarima, integrisanim ulicama, ali i u okviru privatnih dvorišta, bazena, bašta…

DIMENZIJE ELEMENATA
1. 10 x 10 cm
2. 10 x 20 cm
3. 20 x 20 cm
4. 30 x 30 cm
5. 20 x 30 cm
DEBLJINA ELEMENATA

6, 8 i 10 cm

BOJE ELEMENATA
Nature
Classico EkoGradnja

Kako postaviti betonske elemente

Za svaku namenu se može odabrati optimalan proizvod, ugrađen optimalnim postupkom. Preporuka je da se potencijalni investitor konsultuje sa arhitektom, proizvođačem ili trgovcem betonske galanterije, ili sa profesionalcem koji se bavi ugradnjom. Pri izboru voditi računa o očekivanom opterećenju kojem će biti izložena uređena površina. Betonska galanterija svojim bogatstvom dizajna dozvoljava veoma veliki izbor mogućnosti za svaku namenu.

Šeme polaganja betonskih elemenata

Prilikom planiranja uređenja prostora, mogu se koristiti već primenjene kombinacije polaganja elemenata. Najrazličitiji oblici i forme, mogu dati prostoru potpuno novu dimenziju. Kombinovanje boja i oblika dozvoljava vam neograničenu kreativnost polaganja.
Za vas smo osmislili šeme polaganja koje možete iskoristiti ili nas, ukoliko želite nešto potpuno drugačije, konsultovati kako bi zajednički kreirali potpuno nove oblike.

Slojevi tla za preopterećenje

Podloga je osnova svake solidne gradevine. Popločavanje nekog objekta je takode građevina, te se podlozi mora pokloniti odgovarajuća pažnja. Graditelj treba znati koja je namena popločavanja, te skladno tome izvršiti zemljane radove. Ako postoji projekat, pridržavati se projektovanog postupka pripreme tla. Ukoliko projekat ne postoji, preporučuje se uraditi konsolidaciju terena, vodeći raćuna o nosivosti tla i o drenaži atmosverskih voda.